Échte impact

Voor en met onze klanten hebben we een verscheidenheid aan projecten uitgevoerd. Van het leiden van een afdeling tot het meedraaien in een project, en alles daar tussenin. Hieronder staan representatieve voorbeelden van projecten die door specialisten van MONNTA zijn uitgevoerd. En omdat we groeien hebben wij hebben altijd een plek vrij voor de juiste nieuwe mensen, check onze vacatures.


Interim projectleider – Nederland – hoofdkantoor

Voor bol.com hebben wij de projectleider geleverd voor de introductie van e-tenders en curatie van producten in de winkel van bol.com. Met de introductie van e-tenders is een besparing van > 25% behaald op directe inkoop. Curatie wordt in de 2de helft van 2017 ingevoerd.

 “Vandaag heb ik een update gehad over e-tendering van Paul Simmeren. Hij heeft resultaten met ons gedeeld van de eerste tenders. Ik werd super enthousiast over de resultaten met name door de fantastische inkoopverbeteringen welke werden gerealiseerd. De savings spreken voor zich met een gemiddelde verbetering van ~25%.

SVP Merchandising & Sourcing


Interim procurement director – global business – vestigingen 3 landen

Voor Philips Avent hebben wij de interim inkoopdirectie ingevuld voor een periode van 7 maanden. In die periode was inkoop onderdeel van een reorganisatie, een McKinsey kostenonderzoek, verhuizing van Hong Kong naar Shanghai en draaiden we mee in 10+ projecten voor nieuwe producten. We hebben ook intern Philips onze opvolger gezocht en gevonden, een interim projectleider geleverd en dat tot grote tevredenheid van de klant.

 “We zijn echt super tevreden en zouden je heel erg graag in vaste dienst nemen. Top hoe je kwaliteit hebt binnen gebracht en weerstand hebt geboden aan druk van buiten. Inkoop heeft in een korte periode haar positie sterk verbeterd.

VP Innovation Mother & Child Care


Interim procurement management – EMEA HRM procurement

Medtronic vroeg ons om HRM inkoop in EMEA op te zetten. In een periode van 12 maanden hebben we de basis gelegd voor HRM inkoop, tenders gedraaid en contracten gesloten voor recruitment, uitzendkrachten, salarisadministratie en outplacement. We hebben in overleg met de inkoopdirecteur Medtronic EMEA een vaste vervanger geleverd, deze inkoper heeft zich inmiddels opgewerkt tot Senior Director Supply Chain EMEA bij Medtronic.

I would like to thank Paul Simmeren, who did a great job in setting up the Category Professional Services & Personnel, from scratch. Paul has created the foundation for future projects and savings in this area.

Director Procurement EMEA


Interim procurement project Slimme Meters – Nederlandse netbeheerder

Enexis wilde een zware vertegenwoordiging in het gezamenlijke aanbestedings-project voor de Slimme Meters en vroeg ons om een ingehuurde interim inkoper te vervangen. In dit project, de enige en laatste aanbesteding met alle grote Nederlandse netbeheerders, vertegenwoordigden wij inkoop van Enexis tijdens de aanbesteding van DMSR 4 slimme meters, audits van slimme meter producenten, de contractonderhandelingen en enkele andere kleine aanbestedingen.

Ik wil je nogmaals bedanken en complimenten geven voor jouw bijdrage. Een duidelijke boodschap als antwoord op de onderzoeksvragen. Meer een outside-in aanpak dan wat we gewend zijn. Veel werk is gedaan en veel data was geconsolideerd in een heel korte tijd in een begrijpbare en duidelijke vorm. Ik weet hoe moeilijk dat is: ik stuur je vandaag een lange brief omdat ik geen tijd heb voor een korte!”

CPO Nederlandse netbeheerder